Rakott krumpli
hozzávalók
- 1 kg főtt krumpli
- 35 dkg kolbász
- 10 db főtt tojás
- olaj a kenéshez
- 4 dl tejföl
- só
Elkészítés
Héjában megfőzzük a krumplit, és amikor kihűlt, akkor lehúzzuk a héját, vékonyra felszeleteljük. A tojást keményre megfőzzük. Amikor már nem forró, a kolbásszal együtt felvágjuk karikákra. Olajjal kikenjük a tálat és morzsával megszórjuk. Egy sor krumpli, kevés sózás (elég sós a kolbász), majd kolbász, azután főtt tojás, és így megy, míg meg nem telik a tál. A tetejét krumplival befedjük, leöntjük tejföllel, majd forró sütőben készre sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.